+ الرد على الموضوع
النتائج 1 إلى 3 من 3

الموضوع: الكوارع والعكاوي والكرشه والمخ بالطريقة المصرية

  1. #1
    عضو مشارك اسير السكون is on a distinguished road
    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    المشاركات
    66

    افتراضي الكوارع والعكاوي والكرشه والمخ بالطريقة المصرية

    الكوارع بالدمعة**

    المقادير
    2- كوارع مسلوقة .
    - كوب من شوربة سلق الكوارع.
    - ربع كيلو طماطم متصفية.
    - ملح – فلفل.
    - معلقة كبيرة سمن.
    - بصلة صغيرة مفرومة .
    - معلقة كبيرة خل.
    - 5 فصوص ثوم.

    الطريقة
    - نضع السمن على النار ونحمر فية البصل ثم الثوم حتى يصفر
    - نضع الخل على البصل والثوم لحد ما يغلى ثم نضع الطماطم
    ونتركها لحد ما تتسبك ثم نضع كوب شوربة الكوارع ونسيبها لحد ما تغلى
    - شيلى من عضم الكوارع وضعية فى الدمعة على نار هادية لمدة
    ربع او ثلث ساعة وتغطيتها اثناء السوى
    - رصصى الكوارع فى طبق التقديم وصبى عليها الدمعة ( الصلصة)
    ** وبالهنا والشفا **


    الكوارع بالخل و البقدونس *

    المقادير
    - عدد 2 كوارع.
    - 3 لتر ماء.
    - بصلة – جزرة.
    - ملح – فلفل – 5 وحدات فلفل اسود صحيح.
    2 -معلقة كبيرة زيت.
    2 -معلقة كبيرة خل.
    - معلقة صغيرة بقدونس.
    - معلقة صغيرة بصل مفروم .
    الطريقة

    - نسلق الكوارع فى الماء مع البصلة والجزرة و الملح والفلفل لحد ما تستوى تماما
    - نشيل اللحم من العضم ونسيب اللحم لحد ما يبرد.
    - نخلط الزيت مع الخل مع البصل المفروم مع البقدونس مع بعض ونضعها على اللحم البارد ونقلبها ونسيبها حوالى نص ساعة .
    - كل شوية تقلبيها تقليبة مع التتبيله.
    - شيليها من التتبيلة وضعيها فى طبق التقديم مع شرايح الطماطم و الليمون.
    ** وبالهنا والشفا**



    العكاوى المسلوقة
    * ذيل *
    * بصلة مبشورة *
    * معلقة كبيرة سمنة *
    * معلقة دقيق *
    * ملح وفلفل وحبهان *
    * عصير طماطم *
    الطريقة

    - نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملح
    وبعدين نشطفه
    - وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس
    - افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض
    - ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملح
    والفلفل والحبهان لحد ما يستوى وبالهنا والشفا

    العكاوى بالصلصة *

    * ذيل *
    * بصلة مبشورة *
    * معلقة كبيرة سمنة *
    * معلقة دقيق *
    * ملح وفلفل وحبهان *
    * عصير طماطم *
    الطريقة

    - نغسل الذيل كويس جدا وندعكة كويس بالملح
    وبعدين نشطفه
    - وبعدين ندعكه كويس بالدقيق وبعدين نشطفه كويس
    - افصلى بقى حلقات او فكرات الذيل عن بعض
    - ثم ضعيهم فى ماء مغلىالبصلة وتتبلية بالملح
    والفلفل والحبهان لحد ما يستوى
    - نشوح البصلة المبشورة فى السمنة لحد ماتصفر
    وبعدين نضع عصير الطماطم لحد ما الصلصة تتسبك
    وبعدين نضع حلقات العكاوى المسلوقة فى الصلصة
    ونتركها ونقلبها حوالى من 5 ل 10 دقايق بس
    ونغرفها وبالهنا والشفا

    طاجن العكاوى
    المقادير
    **********
    عكاوى مسلوقة
    بصلة مبشورة
    صلصة طماطم
    الطريقة
    **********
    نضع الذيل المسلوق فى طاجن-
    ونضع علية بصلة مبشورة وملح وفلفل-
    - ونضع علية صلصة الطماطم وندخله الفرن لحد ما يستوى ويحمر



    اللسان المسلوق
    - لسان.
    - عصير ليمون.
    - بصلة مبشورة.
    - ملح وفلفل.
    - حبهان.

    الطريقة

    - نغسل اللسان كويس ونقشط الطبقة الخشنة السطحيةوندعكه كويس بالملح وبعدين بالدقيق ونشطفه كويس
    - نملا حلة بالماء ونضع فيها اللسان على نار هاديةلحد ما الماء يغلى براحته وبعد ما يغلى نروح راميين
    الماء دة ومغيرينة بماء تانى نظيف وبارد
    - نضعه بالماء النظيف تانى فى الحلة مع الملح والفلفل والبصلة والحبهان
    على نار هادية ويترك لحد مايستوى
    - نشيله من الماء وننزع جلده .ويااما نقدمه مع البقدونس المفروم والليمون
    او باى طريقة مطلوبة .


    اللسان بالكمونية**
    المقادير

    - لسان.
    - 3 معالق سمنة.
    - 2 كوب عصير طماطم.
    - راس ثوم مهروسة.
    - 2 معلقة كمون.
    - ملح وفلفل.

    الطريقة

    - نسلق اللسان كما شرحناه
    - نقدح السمنة ونحمر فيها اللسان ثم نضيف لهالثوم المهروس والكمون ونقلبهم كويس.
    - نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل.
    - - نتركهم على النار لحد مايغوا ثم نوطى النار لحد ما اللسان يستوىوممكن اذا احتاج تزودى شوية ماء تزوديله لحد مايستوى.

    اللسان بالكركم**
    المقادير
    - لسان.
    - معلقة صغيرة كركم.
    - بصلة مبشورة.
    - 3 معالق سمنة.
    - ملح وفلفل وبهارات.
    - صلصة.

    الطريقة
    - نسلق اللسان(سبق وشرحناه)
    - نضع السمنة على النار ونشوح فيها البصلة واللسان لحد ماتصفر ثم نضع الكركم والملح والفلفل والبهارات
    - نقلب لحد ما يندمج كله مع بعضه ويقدم ساخن.


    الكرشة بالحمص

    * كرشة مسلوقة و مقطعة قطع صغيرة.
    * كوب عصير طماطم .
    * بصلة متوسطة مفرومة.
    * نص كوب حمص (حمص الشام ) مسلوق نص سلق .
    * معلقة سمن كبيرة _نص راس ثوم
    * مفرومة _ملح _فلفل _ كمون _ كوب و نص من ماء سلق الكرشة

    الطريقة *
    *********
    نضع السمن فى حلة و نحمر فيها البصلة لما يصفر نضع الثوم و الحمص و نقلب تقليبتين
    و بعدين نحط عصير الطماطم و على نار متوسطة لحد الطماطم ما تتسبك و دة طبعا بانك حتلاقى
    لونها اتغير و تقلت
    اضع حوالى كوب و نص من الماء اللى سلقت فية الكرشة اللى الحلة و الملح والفلفل
    و الكمون و نسيبها لحد ما الماء اللى حطناة تغلى
    نضع الكرشة المسلوقة المقطعة فى الحلة و نقلب و نسيبها على نار هادية لحد ما تستوى و هى
    مش بتاخد كتير يعنى حوالى 20 دقيقة مثلا


    الطرب ( منديل الخروف )
    المقادير

    - منديل خروف.
    - كيلو لحم مفروم.
    - بصلة.
    - معلقة بقدونس مفروم.
    - ملح- فلفل –بهارات.
    1/4 - كوب سمن .
    الطريقة
    - يقطع المنديل قطع متساوية بالسكينة على شكل مربعات او مستطيلات .
    - يفرم البصلً ويخلط مع اللحم المفروم والبقدونس والملح و الفلفل والبهارات.
    - يوضع مقدارمن الحشو في وسط كل قطعة من المنديل ثم تلف زى ما بنلف محشى الكرنب على شكل صوابع تخينة .
    - نرصص الطرب على الشواية او فى الفرن على الرف الشبك .
    **وبالهنا والشفا**


    السجق البيتى**
    المقادير

    * نص كيلو لحمة مفرومة .
    * ملح _ فلفل _ قرفة _ جوزة الطيب .
    * نص كوب ماء.
    * شطة حسب الرغبة.
    * المصارين وطبعا مش حوصيكى على التنظيف .
    ((و اهم حاجة القمع المخصوص بتاع حشو السجق ))

    الطريقة
    - نضع التوابل كلها على اللحمة .
    - اضع الماء على اللحمة و اخلطهم كويس بايدى لحد اللحمة ما تطرى خالص علشان تنزل فى الامعاء بسهولة
    - اضع القمع فى اول طرف الامعاء و ايدء انزل فى اللحمة المفرومة و انا عمالة ابل صباعى اللى بزوء بيه اللحمة بالماء .لحد ما املى الطول اللى امامى و بعدين اروح ماشية علية بايدى مبططة مبططة مبططة علشان فى السوى حيملى و يتنفخ المهم بعد ما ابطط ابدء بقى بالنطر احسب طول صباع السجق و اعقد وكمان الصباع اللى بعدة و اعقد و هكذا لحد ماحتلاقى حبل السجق اللى بتشوفية عند الجزار اتكون قدامك .
    - تحطيهم فى اكياس نايلون و على الثلاجة


    المخ البانية
    المقادير
    - مخ مسلوق .
    - ملح _ فلفل .
    - بيض مضروب.
    - دقيق _ بقسماط ناعم .
    -سمن
    الطريقة
    - نقطع المخ اما قطع صغيرة او شرائح .
    - نضع المخ فى الدقيق حيغطية و بعدين نحطة فى البيض و بعدين فى البقسماط
    نضع السمن فى مقلاية بس يكون السمن غزير يعنى كتير و نحمر المخ.



    المخ بالزيت والليمون **
    المقادير
    مخ
    3 معالق كبيرة زيت
    ملعقة كبيرة فلفلة رومى مفرومة
    ملح وفلفل
    عصير ليمون.
    الطريقة

    - نسلق المخ ( شرحناه قبل كدة)
    - و بعد سلقه نشيله من ماء السلق ونتركه لحد مايبرد
    نهرسه بالشوكة ونضيفله الملح والفلفل والزيت وعصير
    الليمون والفلفل الرومى المفروم


    المخ بالبشاميل**
    المقادير
    - مخ.
    - ملح وفلفل.
    - بقسماط ناعم.
    - 3 بيضات للعجن والغطاء الخارجى.
    - سمنة للتحمير.
    الطريقة
    - يسلق المخ ويترك يبرد ثم يفرم ويتبل بالملح والفلفل
    نضرب البيض فى طبق بالشوكة
    - ونبتدى نضع بيض شوية شوية على المخ المفروم
    وانتى بتعجنى بايدك لحد ماتحسى ان كدة البيض
    مضبوط على كميه المخ وتتركى الباقى للتغطية
    - نضعة فى مقلاية على النار مع التحريك المستمر لحد ماتلاقية تخن تشيلية من على النار وتضعية على طبق وتسبيه يبرد تماما.
    - بقطاعة او بكوب صغيرة تقطعيه على هيئة اقراص مدورة
    - وتغطية بالبيض والبقسماط وتحمرية فى السمنة الغزيرة
    - تشيلية على ورق ماص للدهون

    مخ بالعجة **
    المقادير

    - مخ.
    - بصلة مفرومة.
    - معلقة كبيرة بقدونس مفروم.
    - ملح وفلفل.
    - سمنة للتحمير.
    الطريقة
    - يسلق المخ ثم يقطع شرائح (سميكة نوعا).
    - نخلط البيض بالبقدونس بالبصل والملح والفلفل ونضربهم كويس قوى بالشوكة
    - نغمس شرائح المخ فى خليط العجة ونحمره فى السمنة

  2. #2
    عضو مشارك مارسيل is on a distinguished road الصورة الرمزية مارسيل
    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    الدولة
    مقيمة في الاردن
    المشاركات
    72

    318 رد: الكوارع والعكاوي والكرشه والمخ بالطريقة المصرية

    وصفة رهيبة شكرا كتير

+ الرد على الموضوع

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

     

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك